2008. december 1., hétfő

Diáknap a magyar gimiben

Diáknap a magyar gimiben

November 17.-e egy olyan nap, amikor a diákokat ünnepeljük, amikor letehetjük a könyvet, és csak a szórakozásra gondolunk.
Nálunk, az ipolysági magyar gimiben is minden évben sort kerítünk a diáknapra, aminek létrehozása a DÖK, vagyis a mi feladatunk. Ebben az évben céltudatosan vágtunk neki a szervezésnek. A dökelnökkel eltökéltük, hogy a DiNaMit-ban tanultakat felhasználva megpróbáljuk tökéletesebbé tenni ezt a napot. Szörnyen sokat dolgoztunk (10 diák és 1 tanár), hogy minél érdekesebbé tegyük a programokat és magát a diákbált is. Na akkor mi is volt a diáknapon, azaz november 14.-én.


Reggel az egész suli összegyűlt az előadóteremben, hogy meghallgassuk a bevezetőt, meg a mindenféle fontos információt. A „ legjobb tanár ”, és a „ legjobb fej az osztályban ” szavazásokat is itt értékeltük ki. Aztán meghallgattunk egy „ érdekfeszítő ” előadást az euró bevezetéséről, ami nem a mi ötletünk voltJ. Ezután kezdődtek a programok, amikbe próbáltunk egy kis újítást hozni. Volt itt mindenféle lehetőség: sütőverseny, íjászkodás, író-olvasó találkozó, sexuális felvilágosítás, kézművesség, LAN-parti, kozmetikus és fodrász előadás, na meg persze a játszós nap ( 2x 45 percig tartott:S). Mivel a játékokat Kitti és én vezettük, a többi programról nem tudok túl sokat mesélni. A TI és MI (ezt a nevet kapta a programunk) nagyon jó hangulatban telt. Próbáltunk minél szórakoztatóbb játékokat mutatni, hiszen azalatt a kevés idő alatt úgysem kovácsolódott volna össze annyira a csapat, hogy komolyabb feladatokat oldjanak meg. A visszajelzések hihetetlenül pozitívak voltak, nem is hittük, hogy ennyire fog nekik tetszeni. Délután még volt egy nagy közös program, ami a diák-tanár-röpi név alatt futott. Természetesen a diákok kerültek ki győztesként J. Ezután mindenki szépen hazament, hogy az esti diákbálra szalonképesen jelenjünk meg. A táncoláson kívül több program is megjelent a bálon: elsősök műsora és avatása, előzenekar a diákok soraiból, sütőverseny-kiértékelés és a szívtánc. Kimerülten tértünk haza otthonunkba, de minden fáradtság ellenére boldog voltam, hogy ilyen jól sikerült a nap.
A következő héten sokan gratuláltak, hogy végre valami új volt, valami dinamikus, valami, amin sokat lehetett szórakozni. Persze kaptunk egy-két „ jótanácsot ”, amit a következő évben mindenképp figyelembe veszünk.
Hát ez volt a mi diáknapunk és a mi játszós napunk. Remélem jövőre is ilyen jól, vagy még jobban sikerül mindkettő.

5 megjegyzés:

kriszta írta...

hurráhurrá, gratulálok Nektek és büszke vagyok Rátok, nagyon!

Szücsi írta...

Hú hát egyebet nem tudok mondani én sem, minthogy GRATULÁLOK! És külön boldog vagyok, hogy az időkeret miatt nem ment el a kedvetek! Gratulálok Nektek!

Hodossy Katalin írta...

wow, a beszámolót olvasva tényleg nagyon DiNaMikus lehetett a diáknap. gratulálok a sikerekhez és minden elismerésem a sok munkához.

kulon orom, hogy feltettétek ezt a beszámolót, remélem sok sok beszámoló fog még felkerulni a blogra.

további jó munkát és meghitt, várakozásteli ádventet kivánok.

kati

Erika írta...

hát én csak most látom, hogy mi mindenről maradtam le... ügyesek vagytok... gratulálok, hogy ezt megcsináltátok egy egész csapattal :)

PZs írta...

Sziasztok!!!!

Nagyon örülök a Diáknapnak!!!
Gratulálok és kívánok még nagyon-nagyon sok ilyen jól sikerülő napot:) Csak azt sajnálom, hogy nem tudtam elmenni hozzátok :(((((