2009. május 10., vasárnap

KAMBEK2009

2009.4.29.-2009.5.3. között Kassán került megrendezésre a KAMBEK2009. Ez egy kiértékelő hétvége volt, amelyen a 2008-es év sikeres projektjeinek kivitelezői vettek részt (a Mládez v akcii programon belül), a mi esetünkben Betti és Szilvi.
A suli miatt sajnos mi egy nappal a kezdés után érkeztünk. A hallottak alapján szerdán a főtéren mindenki lehetőséget kapott, hogy reklámozza saját programját.
Számunkra csütörtökön kezdődött az élet. Iskola után (lássátok milyen becsületesek vagyunk) indultunk utunkra. Nagyon fárasztó volt, de túléltük. Hosszas zötykölődés után Kassára, a hotelbe értunk. Az estét KIKELETesekkel töltöttük.
Pénteken felfedeztünk három magyart :):):)-ennyire örültünk egymásnak.A bemutatkozás után kis játszás, majd igényfelmérés következett. Ekkor mindenki felírhatta, hogy a hétvégén miről szeretne többet megtudni, beszélgetni, ezeket bedobtuk a közösbe. Csoportosítottak, osztottak szoroztak és ezek alapján 12 témakört hoztak létrea szervezők,amelyek a Workshop-ok témái lettek:fiatal vezetők,élő könyvtár,finanszírozás,1.3projektek,participáció,youth pass,európai önkéntes szolgálat (EDS),ifjúságcsere (mládeznicka vymena),ifjúsági kezdeményezések,kapcsolatteremtés,kultúrák találkozása....Ezek a Workshop-ok péntek délután,szombaton folytak,némelyek párhuzamosan.Lehetőséget kaptunk vándorlásra.Volt egy blokk,amikor több csoportban játékokkal ismerkedtünk,majd kiválasztottunk egyet és nagycsportban eljátszottuk.Ebédszünetben lehetőségünk nyílt megismerni a város viláos oldalát is :)Sétáltunk egy jót,sokat fényképeztünk.Szombat este mindenki bemutatta a tobbieknek a projektjéről készult videóket,plakátokat,képeket.
Az este fénypontjaként megünnepeltük a találkozást.
Vasárnap összegeztük a hétvégét.
A hétvége folyamán tapasztalatot cseréltünk,új ismeretségekre tettünk szert a nagykaposi 12* tagjai személyében.
Fájó szívvel búcsúztunk Kassától.
Köszi a segítséget mindenkinek,az anyagokat amiket küldtetek,a lelki támogatást :)
Külön köszönet jár Edének,aki idegenvezetőnk,felnőtt felügyeletünk és még sorolhatnám volt egy személyben.Kösziii:):):)

6 megjegyzés:

Hodossy Katalin írta...

WOWW!!!

orulok, hogy voltatok es hogy ilyen sokat lattatok es tapasztaltatok.

lettek otleteitek vagy vmi, amire lehet ezt a talalkozot hasznositani? ugy erzetem ki az irasbol, hogy nagy volt az insiralo hatasa a talakozonak. meg azert dagadt a melletek ugye a projektert? :)

pusza. es koszi, hogy megosztottatok az elmenyeiteket.

kati

Betti írta...

Számomra olyan fílingje volt ennek a keleti kiruccanás, mint mikor Erdélyben voltunk. Ott is és Kassán is azon kaptam magam, mennyire aktivak és motiváltak az fiatalok, hogy javitsanak (aktivabbak mint itt).
És igen sok hasznos és praktikus dolgot lestunk el (zárójelesen DöK-ös ugyekkel kapcs tobb ujdonságot láttam, mivel ilyen DiNaMit féle projekt inkább csak nekunk volt- javarészt EDS-esek, vagy nemzetkozi osszefogás volt jelen).

ui: részunk volt az énszékem keleti változatában :) mert azért ott is játszottunk :)

Puszi

kriszta írta...

És kicsoda Ede? (ezt Szücsi is kérdi, nem csak én :)))

Erika írta...

képeket akarunk! képeket akarunk! képeket akarunk!
vagy csak én?

Betti írta...

Ede Kassán tanul, vele HP-n ismerkedtunk ossze, és Szilvi kibulizta hogy elénk jojjon a vonathoz és a szállásra kisérjen minket... majd a nap maradék részét a kikeletesek korében toltottuk. Névszerint Edével, Flórival és Ritával :)

Sziszi képekkel is próbálkozott, de úgy látszik nem sikerult.
Megpróbálkozom én is.

Szyszke írta...

sziasztok!
végre,végre,végre :) végre meg tudom nyitni a blogot:)ez majdnem olyan,mint a karacsony....
en nagyon jol ereztem magam,sok uj otlettel gazdagodtam....jo latni,hogy masok is annyira akarnak,mint mi :)

puszedli